06-23584652

Ma t/m vrij: 8.30 t/m 16.30

wijkgerichtezorg@kcoetz.nl

Vragen? Mail ons!

Wijkgerichte zorg

Wijkgerichte zorg

Nieuwsbrief algemeen Wijkgerichte Zorg – Wijziging Informatiepunt

 

 


Nieuwsbrief algemeen Wijkgerichte Zorg – Wijziging Informatiepunt

1 juli 2020

 

Corona update

Eind maart moesten we helaas melden dat, ten gevolge van de Corona uitbraak, de inzet van de Verpleegkundigen Ouderenzorg (VO’s) tijdelijk niet mogelijk was. Met heel veel inzet hebben zij in de wijken bij de buurtteams bijgesprongen. Alleen voor echte spoedsituaties was een spoed-VO inzetbaar. Op deze wijze hebben we de zorg voor de kwetsbare ouderen in de afgelopen periode kunnen borgen. Ook het Informatiepunt WGZ was tijdens de Corona crisis beperkt te raadplegen. Gelukkig is de situatie rondom Corona momenteel dusdanig onder controle dat de Verpleegkundigen Ouderenzorg weer volop actief zijn in het casemanagement van kwetsbare ouderen. Ook de Specialisten Ouderengeneeskunde (SO’s) hebben hun consultaties bij mensen thuis hervat. Per 1 juli is het Informatiepunt WGZ weer alle werkdagen bereikbaar.

Nieuwe situatie WGZ

Eerder is al gecommuniceerd dat er een aantal veranderingen op stapel staat bij Wijkgerichte Zorg. Zie hiervoor de eerdere berichtgeving: https://wijkgerichte-zorg.nl/nieuwsbrief-nieuwe-situatie-wijkgerichte-zorg/. Per 1 april zou een aantal wijzigingen doorgevoerd worden. Deze wijzigingen waren vertraagd door de Corona crisis, maar hebben inmiddels plaatsgevonden:

Informatiepunt WGZ

Vanaf 1 juli is het Informatiepunt WGZ alleen nog bereikbaar voor kwetsbare ouderen en hun mantelzorgers. Hetzelfde telefoonnummer blijft, maar zal worden beantwoord door de zorgcentrale van Zorgbalans. De white label functie blijft behouden.

Beschikbaarheid VO’s en SO’s
VO’s werken in nog vastere teams per huisartsenpraktijk. Ook is een vaste SO beschikbaar per praktijk. Er is een volledige dekking voor de regio Zuid-Kennemerland. Het overzicht is te vinden op de website https://wijkgerichte-zorg.nl/zoekmachine-huisartsen/. Professionals kunnen al hun vragen over een kwetsbare oudere stellen in dit vaste team huisarts/VO/SO.

 

Problemen?

Het kan zijn dat deze veranderingen in de startfase nog wat onwennig zullen zijn. Schroom niet om problemen te melden via wijkgerichtezorg@kcoetz.nl.

Aandacht voor kwetsbare ouderen
“Wij brengen voor u de juiste zorgverleners bij elkaar.”

 

 

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email