06-23584652

Ma t/m vrij: 8.30 t/m 16.30

wijkgerichtezorg@kcoetz.nl

Vragen? Mail ons!

Wet Zorg en dwang


Lees hier alle informatie rondom de Wet Zorg en Dwang en de afspraken in onze regio.

Animatie Wet zorg en dwang.

Deze animatie is tot stand gekomen door samenwerking tussen 

 

 

 

 

 Alternatievenbundel voor meer vrijheid in de zorg 

Deze uitgave van de Alternatievenbundel geeft inspiratie voor passende en vrijwillige zorg aan de hand van 85 alternatieven. De bundel is een praktisch hulp- en inspiratiemiddel om de vrijheid in de zorg te vergroten. En sluit nog beter aan bij de uitgangspunten van de Wet zorg en dwang. Klik rechts om de  alternatievenbundel te openen.

Bij welke situatie kun je de Alternatievenbundel in de praktijk gebruiken? In bijbehorend filmpje wordt een situatie geschetst waarbij de Alterantievenbundel wordt ingezet.

Hier is nog wat aanvullende tekst nodig. 

 

 

Lees meer op de website van Vilans.

 

De Wet zorg en dwang regelt de rechten bij onvrijwillige zorg of onvrijwillige opname van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychogeriatrische aandoening (zoals dementie).

 

Lees meer op de website van het Ministerie

KEC (Kennis en Expertise Centrum) geeft antwoord op de steeds complexere zorgvraag rondom gedrag in de ouderenzorg dat door zorgverleners als problematisch wordt ervaren. KEC richt zich op samenwerking tussen VVT-organisaties in de regio Kennemerland.

Lees meer op de website van Kec

Casuistiek

Heb je casuistiek die je met ons wil delen of vragen over bovenstaande informatie dan kan je mailen naar wijkgerichtezorg@kcoetz.nl

Of vul hieronder het formulier in