06-23584652

Ma t/m vrij: 8.30 t/m 16.30

wijkgerichtezorg@kcoetz.nl

Vragen? Mail ons!

Iedereen wordt ouder. En wie ouder wordt heeft vaak meer ondersteuning en hulp nodig. Tegelijkertijd wilt u als oudere waarschijnlijk zo lang als het kan thuis blijven wonen. In uw eigen huis, in de buurt die zo vertrouwd is. Maar dan wel veilig, en met de juiste zorg en aandacht. Wijkgerichte zorg maakt dit mogelijk. U houdt zo veel mogelijk zelf de controle over wat er gebeurt, en u houdt uw eigen huisarts.

Folder VO
U krijgt begeleiding van een Verpleegkundige Ouderenzorg? 
Kijk hier wat hij/zij voor u kan betekenen.

Folder na de diagnose dementie
U of uw naaste heeft de diagnose dementie gekregen? 
U staat er niet alleen voor! Klik hier voor meer informatie.

Zeker van goede zorg
Of u (of uw naaste) nu veel of weinig zorg nodig heeft: met Wijkgerichte zorg weet u zeker dat u precies de zorg krijgt die bij uw situatie past. Ook weet u zeker, dat er een oogje in het zeil wordt gehouden. Door zorgverleners die verstand hebben van ouder worden en alles dat daarbij komt kijken.

Uw eigen team
Wijkgerichte zorg brengt voor u de juiste zorgverleners bij elkaar in een team. Uw eigen huisarts zit in dit team, en ook een verpleegkundige ouderenzorg. Deze verpleegkundige heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor ouderen en kan u goed helpen.

De juiste zorg op het juiste moment
Heeft u in de loop van de tijd meer zorg nodig, of andere zorg? Uw verpleegkundige ouderenzorg houdt dit goed in de gaten, en zorgt er voor dat u op tijd de juiste zorg krijgt. Ook uw eigen huisarts is belangrijk: hij (of zij) kent u immers het beste.

Kenniscentrum
Wanneer uw huisarts en verpleegkundige vragen of twijfels hebben over uw situatie, schakelen zij experts in. Deze experts zitten in het Interventie- en Expertteam (IET). Als het nodig is, komen mensen van het IET bij u langs om uw situatie te onderzoeken. Zij geven daarna advies aan uw team.

Wat heeft u nodig?
– Heeft u te maken met beginnende dementie?
– Bent u mantelzorger en heeft u daar ondersteuning bij nodig?
– Heeft u een andere vraag over zorg aan huis voor ouderen? 
– Vraagt u zich af bij wie u terecht kunt met uw vragen?

Dementie.nl

Het online platform dementie.nl van Alzheimer Nederland biedt ondersteuning voor mantelzorgers en mensen met dementie in het omgaan met in het omgaan met dementie in al zijn vormen en fasen. Bijvoorbeeld met onze informatie en tipsveelzijdige experts en online trainingen. Daarnaast zijn we een platform voor verbinding. Je kunt bij ons op een veilige manier je hart luchten, vragen stellendiscussies en gesprekken starten en jouw ervaringen delen met anderen.

 

 Klik hier voor informatie van Dementie.nl