06-23584652

Ma t/m vrij: 8.30 t/m 16.30

wijkgerichtezorg@kcoetz.nl

Vragen? Mail ons!

Wijkgerichte zorg

Wijkgerichte zorg

Verbetering aanmeldprocedure Wijkgerichte zorg vanuit het Spaarne Gasthuis

Aanmeldingen voor de wijkgerichte zorg worden steeds vaker gedaan door de geriater of de neuroloog uit het Spaarne Gasthuis. In de eerste helft van dit jaar betrof dit ruim een derde van alle aanmeldingen. De aanmeldroute kende echter diverse knelpunten; doordat er niet via Zorgdomein wordt verwezen moesten de aanmeldingen handmatig verwerkt worden. Hierdoor duurde het proces van aanmelden tot zorg in sommige gevallen erg lang en ontving de huisarts geen bericht dat de patiënt was aangemeld (en bij welke VO de patiënt terecht kwam).

De aanmeldroute vanuit het Spaarne Gasthuis is per heden verbeterd. Met een nieuw formulier en nieuwe instructie verloopt de procedure sneller, is deze minder arbeidsintensief en minder foutgevoelig. Bovendien ontvangt de huisarts, waarbij de patiënt is ingeschreven, een bericht dat de patiënt is aangemeld voor de wijkgerichte zorg en welke VO de patiënt in zorg heeft genomen.

De nieuwe procedure is uitgetest, maar mogelijk zijn er toch nog onverwachte knelpunten in het nieuwe proces. Bijvoorbeeld dat je toch geen bericht na aanmelding ontvangt. Wij horen dat graag zo spoedig mogelijk op wijkgerichtezorg@kcoetz.nl zodat we daar direct actie op kunnen ondernemen.

 

Aandacht voor kwetsbare ouderen
“Wij brengen voor u de juiste zorgverleners bij elkaar.”

 

 

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email