06-23584652

Ma t/m vrij: 8.30 t/m 16.30

wijkgerichtezorg@kcoetz.nl

Vragen? Mail ons!

Schermafbeelding 2019-08-08 om 19.48.21
Wijkgerichte zorg

Wijkgerichte zorg

Themakrant 2018

Informatiedag Wijkgerichte Zorg groot succes

Op 12 oktober 2018 vond voor de derde keer de jaarlijkse informatiedag Wijkgerichte Zorg plaats. Het Oude Dorpshuys in Bloemendaal was dit jaar voor het eerst de locatie voor deze informatiedag. De dag werd bezocht door circa 60 inwoners van de de regio Zuid-Kennemerland. De informatiedag was vrij toegankelijk voor alle ouderen en mantelzorgers. Zij kregen deze middag informatie over het programma Wijkgerichte Zorg. De Wijkgerichte Zorg is 1 januari 2016 gestart door huisartsen en thuiszorgorganisaties uit de regio. Er werd toegelicht wat een Verpleegkundige Ouderenzorg doet. De Verpleegkundige Ouderenzorg is een wijkverpleegkundige met extra kennis en expertise van kwetsbare ouderen. Verpleegkundigen Ouderenzorg en huisartsen werken nauw samen in dit programma. Ook werd uitgelegd dat het informatiepunt van de Wijkgerichte Zorg door iedereen gebeld kan worden om informatie te krijgen over ziekte, zorg en welzijn. Dit informatiepunt wordt bemand door zeer ervaren verpleegkundigen, en is alle werkdagen bereikbaar via 06-23584652.
Na de plenaire opening werd er opgesplitst in 4 kleine groepen voor de keuze onderwerpen. Alle aanwezigen kregen de mogelijkheid om 2 workshops te volgen. Een van de keuze onderwerpen betrof het thema: Mantelzorgondersteuning, u staat er niet alleen voor! Dit onderwerp werd verzorgd door Yvette van Bladeren (Tandem) en Eline Heeremans (Socius).
Een ander keuze onderwerp was: Ik heb last van mijn geheugen. Deze workshop werd gegeven door Annegreet Betlem, Verpleegkundige Specialist van het Interventie- en Expertteam van de Wijkgerichte Zorg. In een klein groepje werden ervaringen uitgewisseld. Meerdere aanwezigen gaven aan dezelfde avond nog de door Annegreet aangeraden zelftest te hebben ingevuld.
In de grote zaal kon worden verder gepraat over wat het betekent om de diagnose dementie te krijgen. Deze workshop werd ondersteund door Camilla Waelen (Alzheimer Nederland) en Nelda Steffens (Verpleegkundige Ouderenzorg).

Het laatste onderwerp waar de aanwezigen voor konden kiezen was: Goed voorbereid in gesprek met uw huisarts over behandelwensen en het levenseinde. Inez Boekhout (huisarts) gaf samen met een van haar patiënten praktische tips aan de aanwezigen om hier thuis verder mee aan de slag te gaan.

In de pauze was een informatiemarkt georganiseerd met verschillende vormen van ondersteuning die mogelijk zijn voor thuiswonende ouderen. 

Zo was er vertegenwoordiging van het VU Medisch Centrum, de FindMyApps studie, die een app ontwikkelen ter ondersteuning van mensen met beginnen dementie. Ook de Compaan was aanwezig, zij demonstreerden een tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen. Aanwezigen hadden tijdens de lunchpauze de mogelijkheid om deel te nemen aan een cursus mindfullness. Er waren begeleiders van ontmoetingscentra, zij liepen rond tijdens de lunchpauze met de aanwezigen verder te praten over het thema ontmoeten. Tijdens de informatiemarkt was een egotherapeute aanwezig, Elisa Strating, om uitleg te geven wat ergotherapie voor de aanwezigen zou kunnen betekenen en hulpmiddelen te demonsteren.

De informatiedag was een groot succes, en werd door de aanwezigen als leuk en zeer informatief beoordeeld. Ook volgend jaar zal de Wijkgerichte Zorg weer een informatiedag organiseren dat voor alle inwoners van de regio Zuid-Kennemerland vrij toegankelijk is.
U kunt zich nu alvast aanmelden om de uitnodiging te ontvangen voor de themadag van 2019. U kunt uw adres of emailadres doorgeven aan de Wijkgerichte Zorg via het Informatiepunt 06-23584652 of per email via wijkgerichtezorg@kcoetz.nl. U zult dan ook de volgende editie van de themakrant ontvangen met daarin de uitnodiging. Ook uw vrienden, buren en kennissen kunnen zich hier aanmelden om de symposiumkrant te ontvangen. Voel u vrij om dit in uw netwerk te verspreiden.
Meer informatie over de Wijkgerichte Zorg is terug te vinden op www.wijkgerichte-zorg.nl.

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email