06-23584652

Ma t/m vrij: 8.30 t/m 16.30

wijkgerichtezorg@kcoetz.nl

Vragen? Mail ons!

Wijkgerichte zorg

Wijkgerichte zorg

Nieuwsbrief Wijkgerichte Zorg tijdens Corona

 

 

Nieuwsbrief Wijkgerichte Zorg tijdens de Coronacrisis 

23 maart 2020 

 

 

 

 

Binnen de Wijkgerichte Zorg zien wij ons genoodzaakt tot een aantal wijzigingen om de beschikbaarheid van zorg voor kwetsbare ouderen ook tijdens de Coronacrisis te kunnen borgen. 

 

Verpleegkundige Ouderenzorg (VO) 

De VO’s zullen de komende weken worden ingezet in de wijken ter ondersteuning van alle noodzakelijke zorg door de wijkteams. Alle VO-taken die niet spoedeisend van aard zijn, zullen worden uitgesteld. De aanmeldprocedure voor de inzet van de VO’s komt hiermee tijdelijk te vervallen. 

In dringende situaties bestaat voor de huisartsenpraktijken wel de mogelijkheid om een spoed-VO in te zetten.  

Informatiepunt WGZ 

Omdat alle VO’s in de wijken worden ingezet, is er geen bemensing voor het Informatiepunt. Bellers naar het Informatiepunt krijgen een automatisch bericht te horen, waarna een boodschap kan worden achtergelaten. Alle werkdagen zullen de berichten worden afgeluisterd en beantwoord. Alleen voor dringende vragen zal een vervolgactie worden ingezet. Ook via de email en het contactformulier op de website kunnen in deze crisisperiode vragen gesteld worden aan het Informatiepunt. Vragen die niet spoedeisend van aard zijn, zullen na de crisisperiode worden opgepakt. Op deze manier borgen we dat ouderen en hun mantelzorgers hun vragen kunnen blijven stellen, en dat dringende zaken onveranderd opgepakt worden. 

Specialist Ouderengeneeskunde (SO) 

Ook de specialisten ouderengeneeskunde zullen zich de komende periode beperken tot alleen strikt noodzakelijke zorg. Huisbezoeken bij kwetsbare ouderen worden zoveel mogelijk beperkt.  

Nieuwe situatie WGZ 

 

Vorige week stuurden wij een nieuwsbrief met wijzigingen WGZ per 1 april.  De aangekondigde wijzigingen met betrekking tot Informatiepunt, VO en aanmeldprocedure zullen niet per 1 april worden doorgevoerd. Deze wijzigingen vinden plaats na de Coronacrisis. 

 

Met deze aanpassingen zorgen we ervoor dat de Verpleegkundigen Ouderenzorg worden ingezet waar zij in deze crisisperiode het meest dringend nodig zijn! 

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email