06-23584652

Ma t/m vrij: 8.30 t/m 16.30

wijkgerichtezorg@kcoetz.nl

Vragen? Mail ons!

Afbeelding1
Wijkgerichte zorg

Wijkgerichte zorg

In uw kracht met Wijkgerichte Zorg, informatiedag 2019

Themakrant Wijkgerichte Zorg
Jaargang 3, editie 3
mei 2019

In uw kracht met Wijkgerichte Zorg, informatiedag 2019

Op een zonovergoten vrijdag in Bloemendaal vond voor de 4e keer op rij de jaarlijkse informatiedag van de Wijkgerichte Zorg plaats. Na het succes vorig jaar was Het Oude Dorpshuys in Bloemendaal weer de aangewezen locatie voor deze informatiedag. Al ruim voor aanvang stroomde het terras vol met belangstellenden. De dag werd bezocht door ruim 70 inwoners uit de regio Zuid-Kennemerland. De informatiedag was vrij toegankelijk voor alle ouderen en mantelzorgers. Zij kregen deze middag informatie over dementie, mantelzorg, voeding, ontmoetingscentra, mindfulness en Wijkgerichte Zorg.

De dag werd geopend door mevrouw Susanne de Roy van Zuidewijn , wethouder van Bloemendaal. Na een korte introductie van het programma verdeelden de bezoekers zich over 3 zalen. De keuze was tussen een workshop ‘Mindfulness’ , ‘Goed gevoed ouder worden’ en’ In gesprek over dementie’.

Mindfulness van Jolanda vd Heijden was erg populair. A l snel ging de deur dicht en de gordijnen toe. Absolute rust hing rond de zaal. Na afloop kwam iedereen ontspannen en opgeladen naar buiten.

Leny Haaring van Alzheimer Nederland afdeling Zuid Kennemerland gaf samen met Lidy Steenhof, Verpleegkundige Ouderenzorg Kennemerhart de workshop ‘In gesprek over dementie’. Er was een goede interactie met de groep en een uur leek te kort voor alle verhalen.

In ‘Goed gevoed ouder worden’ stipte Helen Velthuizen de verschillende facetten aan van voeding. Gezonde voeding, ondervoeding, gewicht, BMI en het belang van eiwitten. Alles kwam aan bod en de bezoekers gingen met een hoop informatie de deur uit.

Na de lunch op het zonnige terras was het tijd voor de tweede ronde. Nu kon er een keuze worden gemaakt tussen ‘Mantelzorg’, ’De kracht van het ontmoetingscentrum’ en ‘Wijkgerichte Zorg, uw mening telt’. Deze laatste groep vormde een paneldiscussie onder leiding van Jan de Wit.

‘Mantelzorg , wie zorgt er voor u? ’werd gegeven door Yvette van Bladeren, Tandem en Eline Heeremans, Socius.
Er was veel informatie over de mogelijkheden met betrekking tot mantelzorgondersteuning in deze regio. Vooral de vindbaarheid staat hoog bovenaan en Socius en Tandem hebben duidelijk gemaakt waar ze van dienst kunnen zijn.

‘De kracht van het ontmoetingscentrum’, voor veel mensen nog een grijs gebied. Met veel enthousiasme vertelden Mick Flieringa en Annemiek Denneman van Zorgbalans over welke ontmoetingscentra er zijn. Ook de verschillende vormen van dagbesteding kwamen aan bod. Ondersteund door vrolijke foto’s van strandjutters, muzikanten en spelletjestafels  werd duidelijk dat het ontmoetingscentrum een leuke  toevoeging kan zijn.

Na een korte afsluiting stond er verspreid over de zaal en het terras een informatiemarkt met standjes van onder andere Buuv, Kievit, Hoorcentrum Jan van Gooyen en kon er bloeddruk worden gemeten of bloedsuiker geprikt. Onder het genot van een advocaatje of een drankje werd er nog lang nagepraat.

De informatiedag werd door de bezoekers als heel positief ervaren. Het was een complete dag uit en veel bezoekers gaven aan al uit te kijken naar de volgende keer.

U kunt  aangeven of u op de hoogte wil worden gehouden over de ontwikkelingen van de Wijkgerichte Zorg. U kunt uw adres of e-mailadres doorgeven aan de Wijkgerichte Zorg via het Informatiepunt 06-23584652 of per email via wijkgerichtezorg@kcoetz.nl. Ook uw vrienden, buren en kennissen kunnen zich hier aanmelden om op de hoogte te worden gehouden of de symposiumkrant te ontvangen. Voel u vrij om dit in uw netwerk te verspreiden.

Meer informatie over de Wijkgerichte Zorg is terug te vinden op deze website.

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email