Wat is een SO?

Wat is een SO (Specialist Ouderengeneeskunde)?

Een specialist ouderengeneeskunde is een arts die is gespecialiseerd in zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken met verschillende gezondheidsproblemen. Specialisten ouderengeneeskunde zijn net zoals andere specialisten officieel geregistreerd.
Voor een goede behandeling en begeleiding van ouderen en chronisch zieken met diverse gezondheidsproblemen, is specifieke kennis en ervaring nodig. Zo krijgen patiënten door de diversiteit aan aandoeningen vaak verschillende soorten medicatie. Een specialist ouderengeneeskunde moet goed weten wat voor ingrijpende gevolgen verschillende medicijnen op elkaar kunnen hebben.
De klachten van de patiënten van de specialist ouderengeneeskunde lopen erg uiteen. (bron: Verenso)
Binnen de wijkgerichte zorg werken de verpleegkundige ouderenzorg, huisarts en specialist ouderengeneeskunde nauw samen om zo de meest passende zorg te kunnen bieden en u zo lang mogelijk prettig thuis kan blijven wonen.

In dit filmpje ziet u meer over de Specialist Ouderengeneeskunde. De Specialist Ouderengeneeskunde werkt nauw samen met de Verpleegkundige Ouderenzorg en de huisarts. De Specialist Ouderengeneeskunde kan worden ingeschakeld voor onder andere diagnostiek. Deze samenwerking zorgt ervoor dat kwetsbare ouderen langer op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen.

Wilt u meer weten?
Heeft u vragen over zorg en welzijn dan kunt u contact opnemen met het Informatiepunt Wijkgerichte Zorg.
Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17 uur.
Telefoonnummer 06-23584652.
U kunt ons natuurlijk ook altijd mailen: wijkgerichtezorg@kcoetz.nl.
Op de website kunt u alle informatie rustig nalezen.