Informatiepunt

Het informatiepunt Wijkgerichte Zorg is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur op telefoonnummer 06 23584652 of via de email wijkgerichtezorg@kcoetz.nl

Voor wie is het informatiepunt Wijkgerichte zorg bedoeld?

Het informatiepunt Wijkgerichte Zorg is bedoeld voor iedereen (wijkbewoners, mantelzorgers en professionals) woonachtig of werkzaam in Zuid-Kennemerland (Haarlem, IJmuiden, Velsen (onder het kanaal), Spaarndam, Driehuis, Santpoort, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Zandvoort, Bennebroek en Heemstede)

Onze medewerkers:

Dorien van Bodegom

Dorien van Bodegom

Verpleegkundige

In 1985 heb ik de HBO-V afgerond. Ik heb in de gezondheidszorg ervaring opgedaan als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis, als wijkverpleegkundige, als indicatiesteller bij het CIZ en als casemanager dementie. Sinds 2015 ben ik werkzaam als wijkverpleegkundige binnen een sociaal wijkteam van de gemeente Haarlem  en als gespecialiseerd wijkverpleegkundige dementie en  kwetsbare groepen. Vanaf  januari 2016 ben ik tevens   betrokken bij het aanmeld-informatiepunt wijkgerichte zorg. Nog steeds werk ik met plezier in de zorg.

Nelda Steffens

Nelda Steffens

Verpleegkundige

Als verpleegkundige ben ik werkzaam geweest in verschillende ziekenhuizen en een verzorgingshuis. In 1993 heb ik de overstap gemaakt naar de thuiszorg.Mijn affiniteit ligt bij de oudere zorg waardoor ik na het afronden van de MGZ als Casemanager Dementie bij Draagnet werkzaam ben geweest.
De zorg en begeleiding rondom de persoon met dementie is een veel omvattende en uitdagende taak.
Belangrijk hierbij is de multidisciplinaire samenwerking waardoor het thuis wonen voor de oudere mogelijk blijft.
Sinds juli 2016 ben ik vanuit Zorgbalans als verpleegkundige ouderenzorg werkzaam bij het informatiepunt. Daarbij ben ik ook werkzaam in het sociaal wijkteam in Velsen. Door deze combinatie heb ik kennis van alle domeinen wat een belangrijke bijdragen kan zijn om met elkaar, te bespreken wat nodig is voor de kwetsbare wijkbewoners.

 

Els Paap

Els Paap

Verpleegkundige en Coördinator Wijkgerichte Zorg

Mijn loopbaan als wijkverpleegkundige ben ik begonnen bij de Kruisvereniging in de gemeente Velsen, later thuiszorg IJmond.
Na nog een aantal jaren als thuiszorgmanager te hebben gewerkt, heb ik in 2003 de overstap gemaakt naar Stichting Sint Jacob  in Haarlem.
Daar ben ik nu sinds 13 jaren werkzaam als zorgadviseur/(wijk)verpleegkundigen ouderenzorg en doe dit werk nog steeds met veel plezier.
Vanuit mijn  functies en ervaring kan ik dan ook een waardevolle bijdrage leveren aan de wijkgerichte  zorg voor kwetsbare ouderen in Zuid Kennemerland.

Ingrid Kapitein

Ingrid Kapitein

Verpleegkundige

Als verpleegkundige heb ik ruim 22 jaar in verschillende Algemene ziekenhuizen gewerkt met de voorkeur voor neurologie. In 2002 ben ik CVA-trajectbegeleider geworden binnen de CVA-keten, waarbij ik o.a. begeleidende huisbezoeken deed bij CVA-cliënten. Hierbij had ik veel contacten met andere professionals binnen de omgeving van de cliënt en heb daarmee een uitgebreide sociale kaart opgebouwd. Eind 2013 heb ik de overstap gemaakt naar het casemanagement dementie bij Draagnet. Na het stoppen van Draagnet werk ik sinds januari 2016 bij Amie  in Zandvoort  als gespecialiseerd verpleegkundige. Ik werk deels in de wijk en deels samen met de Specialist Ouderen in het behandelteam voor dementiediagnostiek.

Angela Gresnigt

Angela Gresnigt

Verpleegkundige

Graag stel ik mij aan U voor.
In jaren 80 begon ik mijn loopbaan in de zorg. Na ervaring in Academisch Ziekenhuis in Utrecht kwam ik er al snel achter dat ik mijn vleugels wilde uitslaan naar extramurale zorg.  Zo heb ik na de MGZ opleiding gewerkt in de Ouder- en Kindzorg, GGD afdeling infectie ziekten bestrijding en de geslachtsziekten poli, in het zuiden van het land. Vervolgens jaren gewerkt als POH bij huisartsen praktijken in Maarssen. Mijn aandachtsveld was mensen met diabetes en de ouderenzorg. Na  een verhuizing  naar Haarlem  jaren als casemanager gewerkt bij Draagnet.
Nu met enthousiasme werkzaam als verpleegkundige ouderen (VO) bij de SHDH . Werkgebied Schalkwijk-Zuid en het centrum en daarnaast ben ik werkzaam bij het informatiepunt Wijkgerichte Zorg.
De ouderenzorg met hun kwetsbaarheid zal mij blijven trekken. Met als uitdaging te kijken naar  wat iemand nog wel kan. Als aandachtsveld kwaliteit van leven te stabiliseren en / of op te hogen in samen spraak met degene die de kwetsbaarheid treft.

Lidy Steenhof

Lidy Steenhof

Verpleegkundige

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam in de gezondheidszorg, begonnen als ergotherapeute, maar al snel een switch naar het verpleegkundig vak gemaakt. Na een aantal jaren in een Amsterdams ziekenhuis gewerkt te hebben, koos ik in 1990 voor de thuiszorg. Eerst in Amstelveen, sinds 2001 in de regio Zuid Kennemerland.
In 2003 ben ik als casemanager dementie  bij Draagnet begonnen, eerst  8 jaar in Haarlem-Noord , daarna 4 jaar in Hillegom en het laatste jaar 2015, in Heemstede . Na het stoppen van Draagnet ben ik per  1 januari 2016 als verpleegkundige ouderenzorg (VO) bij de SHDH in dienst getreden. Hier kan ik me wederom inzetten voor datgene waar mijn hart ligt: de thuiswonende kwetsbare oudere.

Denise Nagel

Yvonne Mathot

Yvonne Mathot

Mijn naam is Yvonne Mathot en vanaf Mei 2017 verbonden aan de wijkgerichte zorg.

Na mij HBO-V opleiding ben ik begonnen in het algemene ziekenhuis met als specialisatie oncologie en interne geneeskunde. Daarna heb ik ruim 10 jaar gewerkt op de luchthaven Schiphol op de eerste hulp en medische begeleiding van passagiers, passanten  en medewerkers op een hele bijzondere werkplek. Vanuit hier heb ik de opleiding (SEH) spoedeisende hulp in de VU gevolgd en met heel veel plezier gewerkt op deze bijzondere locatie. Na het krijgen van mijn  kinderen heb ik besloten een nieuwe uitdaging te zoeken zonder onregelmatige werktijden als verpleegkundige. Verschillende functies gehad bij een huisartsenpraktijk, bij de thuiszorgorganisatie Viva als clientconsulent, wijkverpleegkundige en de start van de verpleegkundige in het sociale team in Heemskerk.

Vanaf mei 2017 ben ik werkzaam bij de zorgspecialist in het sociale wijkteam Velserbroek en als VO bij de wijkgerichte zorg. De combinatie van het sociale team en VO vind ik zeer waardevol, en een mogelijkheid om kwetsbare burgers te ondersteunen.

Renettha Wielenga

Direct contact opnemen?

Klik hier

Ons kernteam ontmoeten?

Klik hier