Graag nodigen wij u uit voor onze informatiemiddag. Het
programma zal bestaan uit 6 verschillende onderwerpen
waarvan u er 2 kunt bijwonen. Daarnaast krijgt u een lekkere
lunch aangeboden. Het programma is voor alle inwoners,
mantelzorgers, ouderen en geïnteresseerden in Zuid-
Kennemerland. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Indeling dag:
10.30-11.00 uur inloop
11.00-11.30 opening
11.30-12.30 uur keuzeronde 1
12.30-13.30 uur Lunchbuffet
13.30-14.30 uur keuzeronde 2
14.30-15.30 uur informatiemarkt met mogelijkheid tot
bloeddruk meten en bloedsuiker bepalen
15.30 uur einde programma

Aanmelden voor informatiedag - In uw kracht met Wijkgerichte Zorg-

Tijdens de informatiedag worden er 6 verschillende onderwerpen behandeld.
U kunt uw voorkeur opgeven voor 2 van de onderwerpen.

Ronde 1
1. Meer rust met mindfulness
2. In gesprek over dementie
3. Goed gevoed ouder worden

Ronde 2
4. Mantelzorger! En wie zorgt er voor u?
5. De kracht van het ontmoetingscentrum
6. Wijkgerichte Zorg: Uw mening telt

Toelichtingen van de onderwerpen staan onderaan de pagina.

Naast de workshops zal er een lunch geserveerd worden en u kunt een informatiemarkt bezoeken.
Heeft u nog vragen of dieetwensen dan kunt u die ook doorgeven.

 

Toelichting programma

Ronde 1
1. Meer rust met mindfulness. Mindfulness betekent letterlijk “opmerkzaamheid”. Opmerkzaam zijn op wat er op dit moment gebeurt. Je accepteert de situatie zoals die is. Door meer bewust te zijn van je adem, je gedachten, je stemming, emoties en spanningen in je lichaam kun je meer opmerkzaam worden van wat er op dit moment gebeurt. Je handelt minder op de automatische piloot en maakt bewuste keuzes. Je zit in een flow, je zit beter in je vel. Je kunt beter voor jezelf zorgen. Door meer in het moment te leven kun je meer genieten, ervaar je meer rust en ben je meer in balans. Zo voorkom je chronische stress en ook kun je een burn-out voorkomen.

2. In gesprek over dementie. Het is niet altijd even makkelijk om dementie bespreekbaar te maken, dit geldt voor zowel de client als de mantelzorger. Hoe vertel je het je naasten als je een diagnose dementie hebt gehad? Hoe kan je het gesprek aangaan bij vermoeden van dementie, welke stappen kan je zetten? Een psycholoog en verpleegkundige ouderenzorg delen hun ervaringen met u.

3. Goed gevoed ouder worden. Een gezonde voeding en voldoende bewegen zijn belangrijk om gezond oud te worden. Misschien merkt u wel, nu u ouder wordt, dat u minder snel kunt lopen, of dat het opstaan uit de stoel moeizamer gaat? Misschien merkt u dat het herstel na ziekte langer duurt? Wat kun je het beste eten om vitaal te blijven? Welke voeding zorgt voor een sneller herstel na ziekte? Wat kun je doen als het eten even moeilijker gaat? Zijn er speciale producten nodig? Is het nodig om vitaminen en mineralen te slikken? Waar vindt u betrouwbare informatie? Op al deze vragen gaat diëtist Helen Velthuizen in tijdens haar presentatie.

Ronde 2
4. Mantelzorger! En wie zorgt er voor u? Bij deze interactieve presentatie gaan we in op diverse aspecten van mantelzorg: we belichten de taken van mantelzorgers en de oorzaken en signalen van overbelasting. Ook de instrumenten en organisaties die kunnen helpen om in uw kracht te blijven staan komen uitgebreid aan bod.

5. De kracht van het ontmoetingscentrum. Maak kennis met het ontmoetingscentrum en ervaar wat dit u of uw naaste kan brengen.

6. Wijkgerichte Zorg: Uw mening telt. Gespreksleider Jan de Wit zal uw mening ophalen over wat goede zorg is. Vertel ons wat u nodig heeft om in uw kracht te blijven. Wat is belangrijk, waar liggen uw behoeftes, waar bent u mee geholpen , wat gaat er goed en wat zijn leerpunten voor de zorg. Met uw verhaal kunnen wij de zorg daadwerkelijk gaan proberen te verbeteren.